Reuen

In de jaren die we fokken hebben we twee keer een puppy reu zelf gehouden, beide reuen hebben hun sporen verdiend op shows en in de fokkerij. Sydney staat nog ter dekking, maar Noble gezien zijn leeftijd, niet meer


Ch. Staffmate Around the World GW'13
(Sydney)                                                  Stamboom

Hoewel al onze honden ons lief zijn, is Sydney toch wel een beetje onze trots.

Geboren op 10 oktober 2011, de dag dat we 25 jaar getrouwd waren en vanaf dag 1 een aparte verschijning. Dit deed ons besluiten om hem niet te verkopen, maar zelf te houden. Vanaf de leeftijd van 6 maanden is hij geshowd door Bianca Janssen. Dit was niet zonder succes. Op een leeftijd van 6 maanden won hij de titel "beste pup" op de Jongehondendag van de SBTCN. Dit werd gevolgd door het winnen van de titel "beste pup" op de Engelse CC show van Morecombe Bay. Op de open show van de SCSBTC (UK) werd hij uitgeroepen tot "Beste Reu" en vervolgens tot "Best in Show". Na het winnen van de show in Castrop-Rauxel (Duitsland) won hij ook de internationale CACIB show in Dortmund (Duitsland). Enkele maanden later hadden we een "ones in a live time" weekend in Leipzig (Duitsland). Op zaterdag won hij de internationale CACIB show (Best in show) op zondag gevolgd door het winnen van de "German Winner" show, wat hem de officiele titel German Winner 2013 opleverde. Na het winnen van zijn 5e show in Duitsland  kreeg hij de officiële Kampioenstitel waardoor zijn naam voorafgegaan wordt door Ch. (Champion).  Daarna is hij niet meer geshowd en ligt hij lekker op de bank te genieten. Sydney heeft in de fokkerij ook al zijn sporen verdiend. Hij is als dekreu gebruikt in 12 Europese landen en diverse zonen en dochters hebben ook al een kampioenstitel. Een zoon van hem is ondertussen een CC winnaar in de UK. Behalve zijn uiterlijke kwaliteiten heeft hij ook een geweldig karakter, wat hij ook vererft aan zijn nakomelingen. Sydney is vrij van de aandoeningen L2Hga en HC.
Onderstaand filmpje is gemaakt door enkele Poolse "fans" van Sydney toen deze bij ons thuis op bezoek waren.


Staffmate Noble Ambassador (Noble)    stamboom

Noble werd geboren op 12-12-2004 en was onze eerste reu die we zelf gehouden hebben. Als pup hebben we hem naar de show in Rotterdam meegenomen waar hij beste pup werd. Toen vervolgens Alan Hedges uit Engeland ons vroeg of hij Noble voor een half jaar in Engeland mocht showen, moesten we daar toch wel even over na denken. Je bent je hondje toch voor een half jaar kwijt. Tenslotte won de "eer" het van het "sentiment" en emigreerde Noble voor een half jaar naar het "moederland" van de Stafford, Engeland. De eer dat je eerste eigen gefokte reu het in Engeland gaat opnemen tegen de grote kampioenen uit "Staffordland" is toch bijzonder. Dit bleef niet zonder resultaat. Hij wist meerdere open shows te winnen, maar nooit een CC show. Op de CC shows werd hij nooit de beste reu van de show, maar 4 keer een reserve CC was toch ook een geweldig resultaat, met name omdat hij toch mooi de kampioenen zoals Ch. Valglo Casanova, Ch. Stormpike Dark Lord, Ch. Harkline Robby the Bruce, Ch. Baysend Nice One Cyril en Ch. Tornadostorm the Legacy versloeg.  Voor de fokkerij is hij ook enkele malen ingezet, ook dit bleef niet zonder resultaat. Eén van zijn dochters won in Stockholm de Wereldshow en mocht zich "Wereldwinner" noemen en een zoon van Noble won het reserve CC op de wereldvermaarde Crufts dog show. Noble geniet al jaren van zijn pensioen en ligt met zijn bejaarde moeder van bijna 15 het liefst thuis op de bank.