Staffmate


In 2003 hebben we de kennelnaam "Staffmate" aangevraagd en gekregen. De hobby om een gezond en zo "goed" mogelijk dier te fokken is bij ons "genetisch" bepaald. Mijn Opa behaalde diverse Nationale titels met zijn varkens, iets wat mijn vader in de zestiger jaren herhaalde. In de zeventig- en tachtiger jaren werden Nationale titels met Texelaar schapen behaald. Iets wat wij hebben voortgezet tot heden. De hobby van het fokken met schapen werd ons beroep en op dit moment staan onze Texelaar schapen wereldwijd in de belangstelling.  Meer info?  Klik dan hier. 
In tegenstelling tot de schapen gaan we met onze honden zelden naar tentoonstellingen. Wel bezoeken we regelmatig shows in binnen- en buitenland op zoek naar reuen die onze fokkerij naar een hoger plan kunnen tillen. Het "handlen" van honden op shows is een vak apart waaraan tijd besteed moet worden, tijd die bij ons ontbreekt. Tenminste, wij hebben andere prioriteiten waar we onze vrije tijd aan besteden. Ondanks dat we ons weinig in het "showwereldje" begeven proberen we met onze fokproducten toch een "type" neer te zetten die we zelf mooi vinden. Dit alles natuurlijk binnen de rasstandaard, want die is voor elk ras de leidraad. Ons "type" is een Stafford die aan de maten en gewicht zoals die in de rasstandaard staat moet voldoen. Daarnaast houden wij van honden met uitstraling en een mooie kop. Een van de belangrijkste zaken is een goede constructie (bouw) en balance, immers een goed gebouwde hond belast zijn gewrichten op een juiste manier wat vervolgens skeletproblemen helpt te voorkomen. Daarnaast is de Staffordshire Bull Terrier, zoals de naam al aangeeft, een mix van "bull" en "terrier". Wij fokken dus geen "bull type" (zwaar, log) maar ook geen "terriertype" (smal, hoog en te fijn in de botten). In de loop der jaren hebben we toch een aantal honden gefokt die op de grote Europese shows resultaten gehaald hebben. Enkele namen zijn Staffmate Noble Ambassador, Staffmate Devils Diamond Legacy en Staffmate Around the World.  Ook werd op de wereldshow van 2015  Staffmate Fast Valentino, door ons gefokt en naar Italie verkocht, winnaar van de pup klasse.


Staffmate Noble Ambassador
Staffmate Noble Ambassador

Staffmate Noble Ambassador was onze eerste hond die geshowd werd. Hij is voornamelijk in Engeland geshowd door Alan Hedges. Hij won in Engeland diverse "open" shows en op Championship shows wist hij 4x een reserve CC te winnen. 

Voor de fokkerij is hij enkele keren gebruikten ook dat was niet zonder succes.
Eén van zijn dochters won de titel "wereldwinner" op de wereldshow in Stockholm. Een zoon van hem behaalde het reserve CC op de wereldvermaarde Crufts dog show in Engeland.
Noble is inmiddels 12 jaar en geniet samen met zijn moeder (bijna 15 jaar) bij ons thuis op de bank van zijn pensioen.


Staffmate Devils Diamond Legacy BJS'09
Staffmate Devils Diamond Legacy BJS'09

Staffmate Devils Diamond Legacy (Lola)  hebben we gefokt uit onze stammoeder Ashstock Black Mischief en de eigengefokte reu Staffmate Back to Reality.
Lola is slechts 1x naar een show geweest, de "Bundessieger" in Dortmund. Als ongeoefende  jeugdhond won ze de jeugdklas bij de teven, vervolgens werd ze beste jeugd teef en "Bundes Jugend Sieger".  Een officiële titel die achter haar naam vermeld mag worden.  

Lola heeft vanaf pup bij kennissen (Remco en Maartje) van ons gewoond en na 3 nestjes geniet ze daar van haar pensioen.

 


Ch. Staffmate Around the World GW'13
Ch. Staffmate Around the World GW'13

Staffmate Around the World (Sydney)  Sydney is binnen onze kennel een bijzondere hond. Allereerst werd hij geboren op de dag dat we 25 jaar getrouwd waren. Het was niet de bedoeling om naast Noble nog een reu in huis te houden, maar vanaf dag 1 was hij een aparte verschijning. Dit deed ons besluiten om hem niet te verkopen, maar zelf te houden. Vanaf de leeftijd van 6 maanden is hij geshowd door Bianca Janssen. 
Dit was niet zonder succes. Op een leeftijd van 6 maanden won hij de titel "beste pup" op de Jongehondendag van de SBTCN. Dit werd gevolgd door het winnen van de titel "beste pup" op de Engelse CC show van Morecombe Bay. Op de open show van de SCSBTC (UK) werd hij uitgeroepen tot "Best in Show" en na het winnen van de show in Castrop-Rauxel (Duitsland) won hij ook de internationale show in Dortmund. Enkele maanden later won hij in Leipzig op zaterdag de internationale show (Best in show) op zondag gevolgd door het winnen van de German Winner show, wat hem de titel German winner 2013 opleverde. Na het winnen van zijn 5e show kreeg hij de officiële Kampioenstitel waardoor zijn naam voorafgegaan wordt door Ch. (Champion).  Sydney heeft in de fokkerij ook zijn sporen verdiend. Hij is als dekreu gebruikt in 12 Europese landen en diverse zonen en dochters hebben ook al een kampioenstitel. Eén zoon van hem is een CC winnaar in de UK.  Onderstaand een filmpje gemaakt door Poolse "fans" van Sydney.